Negativní dopady nekonvenční měnové politiky ve vyspělých ekonomikách - Bednář, Marek; Hnát, Pavel, 1981-; Šaroch, Stanislav, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Práce se zaobírá negativními dopady nekonvenční měnové politiky, kterou využívají centrální banky vyspělých zemí už více než desetiletí. Cílem této diplomové práce je zmapovat efektivitu měnové politiky a zjistit, jak její nekonvenčnost přispívá k prohlubování problémů jako klesající finanční stabilita nebo zvyšující se příjmové nerovnosti v populaci vyspělých zemí světa, zejména v období její nekonvenčnosti po Světové hospodářské a finanční krizi 2008 až ke krizi spojené s propuknutím pandemie Covid-19. Třetí kapitola je věnováno monetární politice Evropské centrální banky a jejím dopadům na ekonomiku eurozóny.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses