Sociální sítě jako nástroj propagace hotelů různých tříd - Makarova, Diana; Bejdáková, Blanka; Chaloupková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Hlavním cílem práce je vyhodnotit důležitost sociálních sítí pro hotely a porozumět procesu správy sociálních sítí, včetně potenciálních faktorů, které tento proces ovlivňují. Dílčím cílem této práce je zjistit, pod jaké oddělení nejčastěji spadá správa sociálních sítí, vyhodnotit, zda mezi třídami hotelů lze najít stejná tendence v oblasti používaní sociálních sítí. V diplomové práci jsem použila kvantitativní výzkum – dotazníkové šetření mezi populací, tím jsem chtěla zjistit, jak je pro ně důležitá komunikace na sociálních sítích, jestli vůbec sledují a co si o tom myslí. Metodu zpracování dat k určení použití sociálních sítí v různých hotelových třídách, aby zjistit, zda mají hotely stránku na Facebooku, Instagramu nebo na jiných sociálních sítích, jak často a jaké příspěvky zveřejňují a také čeho se týkají. Dále pak metodu komparace k porovnání hotelů různých tříd. Obsah Úvod 1. Online marketing 1.1 Historický vývoj online marketingu 1.2 Online marketing v hotelovém průmyslu 1.3 Nástroje online komunikace v hotelu 2. Sociální sítě v marketingu hotelu 2.1 Klasifikace sociálních sítě 2.2 Měřeni efektivnosti na sociálních sítích 2.3 Marketing na sociálních sítích v hotelovém průmyslu 3. Využívání sociálních sítí marketingu hotelů různých tříd 3.1 Cíle a metodika výzkumu 3.2 Analýza sociálních sítí vybraných hotelů 3.3 Význam sociálních sítí s pohledu klientů 3.4 Závěry a doporučení Závěr Seznam hlavních zdrojů Kotler, P., & Keller, K. L. (2011). Marketing Management. (14th ed.) Prentice Hall Nondek, L. a Řenčová, L. Internet a jeho komerční využití. Praha : Grada Publishing, 2000. ISBN: 80-7169-933-0. Chaffey, D., a další. Internet Marketing. Strategy, Implementation and Practice. Trowbridge : Redwood Books Limited, 2000. Viktor Janouch, Internetový ma
Vysoká škola polytechnická Jihlava. Dostupné z: http://www.mmr.cz/getmedia/ba898846-3cc2-4274-9c8e-6bb974c08475/GetFile20.pdf Kotler, P. and Keller, K. (2014) Marketing Management. 15th Edition, Prentice Hall, Saddle River. SVĚTLÍK, Jaroslav. Cesta k trhu. [s.l.]: Aleš Čeněk, 2005. 340 s. ISBN 80-86898-48-2. KELLEY, Larry & kolektiv. 2015. Advertising Media Planning : A Brand Management Approach, New York Routledge, 2015 Dostupné z: https://ebookcentral.proquest.com/lib/vsep/detail.action?docID=2005430. Social Media in Tourism: The ICT—Word-of-Mouth (WOM) Synergy, Foreword to Minazzi R., Social Media Marketing in Tourism and Hospitality, Springer 2015. Aurora Garrido-Moreno, Nigel J. Lockett, Social Media Use in European Hotels: Benefits and Main Challenges, Published 2016 Sociology Tourism & Management Studies. Dostupné z: DOI:10.18089/TMS.2016.12118Corpus ID: 54688888 Thirumaran, K; Jang, H.; Pourabedin, Z.; Wood, J. The Role of Social Media in the Luxury Tourism Business: A Research Review and Trajectory Assessment. Sustainability 2021, 13, 1216. Dostupné z: https://doi.org/10.3390/su13031216 Sung-Byung Yang, Seung-Hun Shin, Youhee Joun, and Chulmo Koo. „Exploring the comparative importance of online hotel reviews’ heuristic attributes in review helpfulness: a conjoint analysis approach“. Journal of Travel & Tourism Marketing, 34(7):963–985, 2017. Dostupné z: https://doi.org/10.1080/10548408.2016.1251872 Chuhan (Renee) Wang, Marketa Kubickova, (2017) "The impact of engaged users on eWOM of hotel Facebook page", Journal of Hospitality and Tourism Technology, Vol. 8 Issue: 2, pp.190-204. Dostupné z:https://doi.org/10.1108/JHTT-09-2016-0056 Gökhan Aydin (2020) „Social media engagement and organic post effectiveness: A roadmap for increasing the effectiveness of social media use in hospitality industry“, Journal of Hospitality Marketing & Management, 29:1, 1-21. Dostupné z: https://doi.org/10.1080/19368623.2019.1588824 Michopoulo
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses