Dopady exportu mexických avokád na mexickú ekonomiku - Karelina, Karolína Alexandra; Černá, Iveta, 1979-; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Táto práce má priblížiť pohlaď na vývoj a momentálny stav exportu mexických avokád. Hlavnou témou a cieľom tejto diplomovej práce je popísať dopady exportu mexických avokád na mexickú ekonomiku. Sekundárnym cieľom je zistiť, ako vývoz avokád ovplyvnili regionálne dohody NAFTA a USMCA. Očakávaným prínosom tejto práce je zistenie významnosti vývozu tejto komodity pre ekonomiku Mexika, ako aj pre regionálnu ekonomiku štátu Michoacán za pomoci realizácie lineárnych regresných analýz .V práci je predstavený ucelený pohľad exportu tejto komodity na trh Spojených štátov amerických, ktorý je z hľadiska odberu avokádovej produkcie významným obchodným partnerom Mexika. Neoddeliteľnou súčasťou práce je aj predstavenie hlavných bariér obchodu, týkajúcich sa exportu avokádovej produkcie, ako sú sanitárne, fytosanitárne normy a normy kvality požadované zo strany inštitúcií Mexika a USA.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses