Reakce Spojených států amerických na kybernetické útoky v letech 2016 a 2020 - Danylyčová, Julianna; Kočí, Kateřina; Stehlíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Spojené státy americké jsou jako světová mocnost vystaveny neustálým bezpečnostním výzvám. V novém století mimo jiné také hrozbám v nové válečné doméně, tedy kyberprostoru. Tato bakalářská práce se věnuje reakci Spojených států amerických na konkrétní případy kybernetických útoků, a to na útoky na volební štáby během amerických prezidentských voleb v roce 2016 a útoku na platformu Orion patřící společnosti SolarWinds v roce 2020. Kyberprostor není doménou, která by byla dobyta jednou ze světových mocností, a tak je nutné svou obranu neustále vyvíjet a vylepšovat. Tato práce analyzuje vývoj obranyschopnosti a zlepšení úrovně bezpečnosti Spojených států amerických. Analyzovanými dokumenty jsou především oficiálně vydávaná prohlášení, vyšetřovací zprávy amerických bezpečnostních agentur, exekutivní příkazy a další oficiální dokumenty.
Vedoucí práce: Kateřina Kočí
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses