Využití B2C carsharingu v domácím cestovním ruchu České republiky - Vaníček, Jan (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou využití Business-to-Consumer carsharingu v domácím cestovním ruchu České republiky. Hlavním cílem práce je zjistit, pro které aktivity je vybraný segment carsharingu nejčastěji využíván z hlediska motivace a způsobu realizace cesty v cestovním ruchu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje obecné informace o odvětví carsharingu s důrazem na jeho využití v cestovním ruchu. Praktická část zahrnuje zdůvodnění vybrané metodologie a průběh výzkumu. Dále obsahuje vyhodnocení kvantitativního výzkumu formou dotazování pomocí dotazníkového šetření. Výstupem práce je určení nejčastějších typů cestovního ruchu vybraného segmentu carsharingu a doporučení pro subjekty v tomto odvětví.