Ekonomické přínosy pořádání olympijských her v Japonsku - Maršík, Aleš; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Grebe, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato práce pojednává o olympijských hrách na území Japonska. Hlavním cílem práce je ověřit profitabilitu olympiád a zjistit, jestli se očekávané ekonomické benefity z pořádání projevily na samotné japonské ekonomice. Práce je rozdělena do tří částí. První se věnuje historii olympijských her, procesu pořádání olympiád a fungování klíčových organizací. Druhá identifikuje ekonomické indikátory sledované u olympijských her. Ve třetí části jsou představeny jednotlivé olympiády pořádané v Japonsku a je analyzována jejich finanční profitabilita a jejich ekonomické přínosy ve vybraných oblastech.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses