Sexuální obtěžování na pracovišti a jeho vliv na profesní život - Větrovcová, Magdaléna; Hubinková, Zuzana, 1971-; Krumpholcová, Linda; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sexuálního obtěžování na pracovišti, konkrétně vlivem zkušenosti se sexuálním obtěžováním na profesní život oběti. V teoretické části práce je vysvětleno, co přesně sexuální obtěžování na pracovišti je a jaké jsou jeho druhy, negativní dopady, které způsobuje, příčiny, proč k němu dochází a doporučená prevence. Na teoretickou část navazuje část praktická, které obsahuje kvantitativní a kvalitativní výzkum. Hlavním cílem práce bylo zhodnotit vliv sexuálního obtěžování na 4 oblasti profesního života: pracovní spokojenost, míru prokrastinace, motivaci opustit zaměstnání a loajalitu vůči organizaci. Kvantitativní výzkum probíhal skrz dotazníkové šetření a v kvalitativním byly použity hloubkové rozhovory. Výzkumný soubor tvořilo 100 respondentů ze zájmové facebookové skupiny, která se zaměřuje na rovnost mužů a žen v České republice. Facebooková skupina byla zvolena z důvodu dostupnosti a otevřenosti jejích členů. Skrz korelační analýzu a vyhodnocení hloubkových rozhovoru byla potvrzena značná závislost mezi sexuálním obtěžováním a tím, jak se oběť cítí a chová v rámci organizace.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses