Vývoj informačního systému pro umělecké spolky - Kratochvíl, Jakub; Vojíř, Stanislav; Nguyen, Viet Bach; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
V naší zemi působí řada uměleckých soubory, např. pěveckých sborů či orchestrů, u kterých musí jejich vedení zajišťovat kromě hlavní, umělecké náplně činnosti také řadu specifických organizačních potřeb. Jde například o vedení přehledu událostí, zajištění odpovídající účasti členů nebo třeba katalogizace notových materiálů. Tyto činnosti lze zjednodušit za využití odpovídajícího informačního systému. Existující řešení však cílí spíše na profesionální umělecká tělesa v cizích zemích, čemuž odpovídají jejich funkce i cenové modely. Tato řešení tedy zcela neodpovídají potřebám neprofesionálním uměleckým spolkům ve středoevropském prostředí. Cílem této diplomové práce je analyzovat zmíněné informační a organizační potřeby uměleckých souborů a následně navrhnout a implementovat odpovídající informační systém. Projekt navazuje na autorovu bakalářskou práci „Informační systém pro pěvecké sbory“, která prokázala nejen životaschopnost, ale i velký zájem ze strany zákazníků a potenciál využití v dalších uměleckých souborech. V rámci práce byl vytvořen informační systém Sborio beta, který je úspěšně nasazen do provozu a je prakticky využíván v několika uměleckých tělesech zapojených v projektu. Systém Sborio beta je dostupný pod licencí GNU GPLv3.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses