Stratégia Európskej únie proti šíreniu dezinformácií v kontexte pandémie covid-19 - Pelech, Samuel; Kočí, Kateřina; Stehlíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalárska práca je venovaná dezinformáciám ako novodobej bezpečnostnej hrozbe. Prihliada najmä na dezinformácie pomocou sociálnych sietí ako prostriedku výrazne uľahčujúcemu toto šírenie. Práca prispieva k zmapovaniu strategických rámcov Európskej únie a Slovenskej republiky proti šíreniu dezinformácií ako hybridnej hrozbe, a následne tieto dva rámce analyzuje a porovnáva. Pre zachytenie súčasného kontextu rozšírenia dezinformácií práca aplikuje a analyzuje problematiku na situácii počas pandémie ochorenia covid-19, kedy došlo ku kritickému šíreniu dezinformácií. Po zhodnotení strategických rámcov práca je zjavné, že stratégia SR v boji proti dezinformáciám reflektuje stratégiu EÚ a možno ju považovať z veľkej časti za „v súlade.“ Nedostatky plynúce z nepreberania stratégie EÚ na národnú úroveň sú tým pádom zanedbateľné. Rozvinutá slovenská dezinformačná scéna, je však naďalej výrazne ovplyvnená viacerými faktormi, ktoré značne podporili rozšírenie dezinformácií nie len počas pandémie covid-19.
Vedoucí práce: Kateřina Kočí
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses