Podnikatelský záměr - investiční poradenství pro studenty - Knorr, David (2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce je sestavit podnikatelský plán zaměřený na investiční poradenství pro studenty a zhodnotit, zda se vyplatí založit takový podnik v České republice. První kapitola shrnuje dosavadní teoretické poznatky a principy, které jsou zásadní při sestavování podnikatelského plánu. Druhá část obsahuje samotný podnikatelský plán vypracovaný dle teorie uvedené v kapitole první. Podnikatelský plán se skládá z výzkumu trhu, analýzy vnějšího prostředí, finančního i marketingového plánu, SWOT analýzy a analýzy rizik. Práce navíc také obsahuje stručnou analýzu německého trhu pro případnou expanzi. Hlavní výstup a zároveň přínos práce představuje ucelený návrh podnikatelského plánu na založení společnosti podnikající v oblasti investičního poradenství pro studenty. Závěrem je skutečnost, že se podobný podnik vyplatí založit, pokud má majitel v začátcích i jiný zdroj příjmu a plánuje tento typ podnikání provozovat v dlouhodobém měřítku