Environmentálne aspekty spotrebiteľského správania Nórov v cestovnom ruchu - Bačíková, Alexandra; Vaško, Martin; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalárska práca sa zaoberá skúmaním spotrebiteľského správania Nórov, zúčastňujúcich sa na cestovnom ruchu, z hľadiska problematiky životného prostredia. Hlavným cieľom práce je zistiť, či sú Nóri ochotní využívať ekologickejšie dopravné prostriedky k cestovaniu, konkrétne elektromobily, a tiež aké prekážky im v ich častejšom používaní k cestovaniu bránia. Práca analyzuje správanie Nórov v cestovnom ruchu za pomoci Teórie plánovaného správania. Teoretická časť práce predstavuje Teóriu plánovaného správania a jej jednotlivé zložky a tiež sa zaoberá vymedzením základných poznatkov o environmentálnych aspektoch a elektromobilite. V praktickej časti sú analyzované výsledky získané za pomoci dotazníkového šetrenia a vyhodnotené za pomoci korelačných koeficientov, vypočítaných v programe MS Excel. Výskum odhalil dostatočný záujem a ochotu Nórov využívať elektromobily k cestovaniu aj do zahraničia, zároveň však zistil, že najväčšou prekážkou k ich častejšiemu využívaniu je redšia infraštruktúra dobíjacích staníc.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses