Dopad vládnych opatrení proti šíreniu COVID-19 na cestovný ruch v Českej republike a na Slovensku - Stupková, Jana (2022)
Bakalárska práca sa zaoberá dopadom vládnych opatrení v súvislosti s pandémiou COVID-19 na cestovný ruch v Českej republike a na Slovensku. Hlavným cieľom práce je nájsť rozdiely v dopade vládnych opatrení na cestovný ruch v spomínaných dvoch krajinách. Prvá časť práce oboznamuje s vírusom COVID-19 a s opatreniami, ktoré boli v Českej republike a na Slovensku zavedené s cieľom zabrániť šíreniu vírusu, ale taktiež s tými, ktoré boli určené na pomoc podnikateľom v cestovnom ruchu. Druhá časť sa zaoberá vývojom cestovného ruchu v posledných dvoch rokoch na celom svete. V poslednej tretej časti sa práca sústreďuje na vplyv vládnych opatrení na cestovný ruch v Českej republike a na Slovensku, pričom analyzuje vývoj niekoľkých ukazovateľov a porovnáva tieto údaje z Českej republiky s údajmi zo Slovenska. Záver tretej časti je venovaný výsledkom dotazníkového šetrenia, ktorý skúma vplyv opatrení na stravovacie zariadenia v Českej republike a na Slovensku.