Dopad vládnych opatrení proti šíreniu COVID-19 na cestovný ruch v Českej republike a na Slovensku - Stupková, Jana; Vaško, Martin; Vaníček, Jiří, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalárska práca sa zaoberá dopadom vládnych opatrení v súvislosti s pandémiou COVID-19 na cestovný ruch v Českej republike a na Slovensku. Hlavným cieľom práce je nájsť rozdiely v dopade vládnych opatrení na cestovný ruch v spomínaných dvoch krajinách. Prvá časť práce oboznamuje s vírusom COVID-19 a s opatreniami, ktoré boli v Českej republike a na Slovensku zavedené s cieľom zabrániť šíreniu vírusu, ale taktiež s tými, ktoré boli určené na pomoc podnikateľom v cestovnom ruchu. Druhá časť sa zaoberá vývojom cestovného ruchu v posledných dvoch rokoch na celom svete. V poslednej tretej časti sa práca sústreďuje na vplyv vládnych opatrení na cestovný ruch v Českej republike a na Slovensku, pričom analyzuje vývoj niekoľkých ukazovateľov a porovnáva tieto údaje z Českej republiky s údajmi zo Slovenska. Záver tretej časti je venovaný výsledkom dotazníkového šetrenia, ktorý skúma vplyv opatrení na stravovacie zariadenia v Českej republike a na Slovensku.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses