Specifika vzdělávání starších osob v reakci na demografické stárnutí v Japonsku - Le, Lam Uyen (2022)
Tato diplomová práce se zabývá vzděláváním starších osob v reakci na demografické stárnutí v Japonsku. Hlavním cílem práce je zjistit, jak se vyvíjí od roku 2012 přístup japonské vlády a vybraných soukromých podniků ke vzdělávání starších osob za účelem jejich delšího udržení na trhu práce. V úvodní kapitole jsou představeny obecné teoretické základy související s tématem. Druhá kapitola je zaměřena na specifika zaměstnávání starších osob v Japonsku. Poslední kapitola se věnuje přístupu japonské vlády a vybraných soukromých podniků ke vzdělávání starších osob.