Specifika vzdělávání starších osob v reakci na demografické stárnutí v Japonsku - Le, Lam Uyen; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato diplomová práce se zabývá vzděláváním starších osob v reakci na demografické stárnutí v Japonsku. Hlavním cílem práce je zjistit, jak se vyvíjí od roku 2012 přístup japonské vlády a vybraných soukromých podniků ke vzdělávání starších osob za účelem jejich delšího udržení na trhu práce. V úvodní kapitole jsou představeny obecné teoretické základy související s tématem. Druhá kapitola je zaměřena na specifika zaměstnávání starších osob v Japonsku. Poslední kapitola se věnuje přístupu japonské vlády a vybraných soukromých podniků ke vzdělávání starších osob.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses