Podnikatelské prostředí Singapuru a jeho potenciál z pohledu českých technologických start-upů - Tománková, Rostislava; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Singapur se v poslední dekádě pravidelně umisťuje na prvních místech žebříčku Doing Business jako stát velice nakloněný podnikání. Stává se proto mnohdy cílovou destinací, kam míří ICT start-upy, chtějí-li nadále vyvíjet svůj produkt/službu a pokračovat v růstu, nestačí-li jim domácí trh. Z toho důvodu je hlavním cílem této práce vymezit silné a slabé stránky singapurského podnikatelského prostředí včetně identifikace bariér, kterým české technologické start‑upy čelí v případě vstupu na singapurský trh. Vedlejším cílem je pak ověřit, jak vnímají singapurské podnikatelské prostředí vybrané české technologické start-upy, jež mají s tímto trhem zkušenost, a zjistit, zda teoretické poznatky korespondují s reálnými zkušenostmi předmětných technologických start-upů. První kapitola této práce vymezuje pojem „start-up" a dále popisuje vývoj start-upů, faktory úspěšnosti a výzvy, kterým čelí. V druhé kapitole jsou popsány metody hodnocení podnikatelského prostředí, jež jsou dále v kapitole třetí aplikovány právě na singapurský trh. Závěr práce tvoří čtvrtá kapitola, v níž jsou shrnuty poznatky z vlastního kvalitativního šetření, kterého se zúčastnily dva české ICT start-upy.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses