Dánský energetický mix v rámci EU - Butkovičová, Tatiana (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na konkrétní energetický mix Dánska a dalších členských států Evropské unie, přesněji se specializuje na obnovitelné zdroje, na jejich druhy a na problematiku jejich implementace v Dánsku a v jiných zemích. Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit stav energetického mixu Dánska v porovnání s ostatními členskými státy EU, zaměřit se při tom na přechod členských států z neobnovitelných zdrojů energie na obnovitelné a zjistit, jak se Dánsko odlišuje od ostatních zemí EU. První část práce se věnuje konkrétněji obnovitelným zdrojům a geograficko-historickým předpokladům dánské energetiky, druhá část práce za pomocí komparativní analýzy vyhodnocuje energetický mix Dánska s energetickými mixy dalších členských států EU, a pomocí dalších faktorů je srovnává.