Dánský energetický mix v rámci EU - Butkovičová, Tatiana; Procházková Iliniţchi, Cristina; Šváb, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na konkrétní energetický mix Dánska a dalších členských států Evropské unie, přesněji se specializuje na obnovitelné zdroje, na jejich druhy a na problematiku jejich implementace v Dánsku a v jiných zemích. Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit stav energetického mixu Dánska v porovnání s ostatními členskými státy EU, zaměřit se při tom na přechod členských států z neobnovitelných zdrojů energie na obnovitelné a zjistit, jak se Dánsko odlišuje od ostatních zemí EU. První část práce se věnuje konkrétněji obnovitelným zdrojům a geograficko-historickým předpokladům dánské energetiky, druhá část práce za pomocí komparativní analýzy vyhodnocuje energetický mix Dánska s energetickými mixy dalších členských států EU, a pomocí dalších faktorů je srovnává.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses