Udržitelnost penzijního systému v České republice v kontextu stárnutí populace - Mrzílková, Natálie (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na udržitelnost penzijního systému v souvislosti stárnutí populace. Věnuje se základním problémům, které vedou k neudržitelnému systému. Na základě porovnání s penzijním systémem Islandu doporučuje několik změn, které by mohly vést ke zlepšení situace. Práce zároveň na základě dotazníkového šetření vyobrazuje aktuální četnost využití penzijního spoření v České republice a následně vyjmenovává možné změny vedoucí ke zvýšení četnosti.