Udržitelnost penzijního systému v České republice v kontextu stárnutí populace - Mrzílková, Natálie; Procházková Iliniţchi, Cristina; Šváb, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na udržitelnost penzijního systému v souvislosti stárnutí populace. Věnuje se základním problémům, které vedou k neudržitelnému systému. Na základě porovnání s penzijním systémem Islandu doporučuje několik změn, které by mohly vést ke zlepšení situace. Práce zároveň na základě dotazníkového šetření vyobrazuje aktuální četnost využití penzijního spoření v České republice a následně vyjmenovává možné změny vedoucí ke zvýšení četnosti.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses