Zahraniční politika Margaret Thatcherové se zaměřením na britsko-americké vztahy - Holočiová, Alena (2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na britsko-americké vztahy v období vlády britské premiérky Margaret Thatcherové. První kapitola je zaměřena na britsko-americké vztahy od jejich počátků do vlády Margaret Thatcherové. Druhá kapitola se zabývá zahraniční politikou premiérky Thatcherové a jejím vztahem s Ronaldem Reaganem. Třetí kapitola je věnována postoji Velké Británie a Spojených států amerických vůči Sovětskému svazu a jejich boji proti komunismu.