Zahraniční politika Margaret Thatcherové se zaměřením na britsko-americké vztahy - Holočiová, Alena; Veselý, Zdeněk, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na britsko-americké vztahy v období vlády britské premiérky Margaret Thatcherové. První kapitola je zaměřena na britsko-americké vztahy od jejich počátků do vlády Margaret Thatcherové. Druhá kapitola se zabývá zahraniční politikou premiérky Thatcherové a jejím vztahem s Ronaldem Reaganem. Třetí kapitola je věnována postoji Velké Británie a Spojených států amerických vůči Sovětskému svazu a jejich boji proti komunismu.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses