Dostupnost stravovacích a ubytovacích služeb pro osoby se zrakovým postižením. - Šťastná, Gabriela; Bejdáková, Blanka; Žufan, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tématem práce je dostupnost stravovacích a ubytovacích zařízení pro osoby se zrakovým postižením. Teoretická část práce se zaměřuje na definování základních pojmů cestovního ruchu s přihlédnutím ke specifickým potřebám osob se zrakovým handicapem. Dále pak obsahuje vymezení dané skupiny osob. Důležitými body této práce jsou specifické požadavky a potřeby zrakově znevýhodněných osob a legislativní opatření, které upravují přístupnost budov pro osoby se zrakovým postižením. Praktická část obsahuje analýzu hloubkových rozhovorů s nevidomými a slabozrakými osobami a dotazníkové šetření mezi stravovacími a ubytovacími zařízeními. Cílem této práce bylo zjistit, zda jsou ubytovací a stravovací zařízení v České republice dostatečně vybavena na poskytování služeb osobám se zrakovým postižením, a zda tím daná zařízení přichází o potenciální zákazníky, tudíž nevyužívají plný potenciál trhu. Výstupem práce je zhodnocení výsledků dotazníkového šetření a vyhodnocení vybavenosti ubytovacích a stravovacích zařízení v České republice v kontextu poskytování služeb osobám se zrakovým postižením.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses