Environmentální otázky z pohledu kulturních přístupů západní Evropy a Severní Ameriky - Větrovcová, Tereza; Kočí, Kateřina; Zemanová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tématem bakalářské práce je přístup založený na kulturních charakteristikách regionu Severní Ameriky a Západní Evropy k environmentální problematice znečišťování ovzduší a životního prostředí plasty. Cílem je analýza a porovnání kulturních charakteristik obou regionů a jejich aplikace na environmentální problematiku primárně v období od roku 2015 do roku 2021. Pro charakterizování kulturních přístupů je využit nástroj kulturních map vytvořený Erin Meyer. V práci je použita metoda kvalitativní komparace v jednotlivých kulturních dimenzích. Výsledkem práce je komparativní zhodnocení přístupů obou regionů k environmentální problematice a vyzdvihnutí společných i odlišných znaků kulturních charakteristik.
Vedoucí práce: Kateřina Kočí
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses