Vnější ekonomická rovnováha Německa a Francie - Víšková, Barbora (2022)
Cílem práce je zhodnotit vnější ekonomickou rovnováhu zemí Německa a Francie a určit, která země je na tom z hlediska vnější ekonomické rovnováhy lépe. První část práce je teoretická a obsahuje indikátory vnější ekonomické rovnováhy, s nimi spojenou teorii a teoretický podklad Mundell - Flemingova modelu. Druhá část práce analyzuje vývoj těchto indikátorů v letech 2011 až 2020 pro obě země. Závěrečná část se zaměřuje na kritické hodnoty identifikované v předchozí části, pomocí kterých zjišťuji, zda se země nachází v rovnováze a provádím také jejich komparaci. Druhá část třetí kapitoly je věnována grafickému zobrazení Mundell - Flemingova modelu.