Příčiny dětské práce ve Vietnamu - Phanová, Thi Mai; Sejkora, Jiří, 1985-; Kováčiková, Viera; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku dětské práce, kdy hlavním cílem je identifikovat její příčiny v oblasti Vietnamu. První kapitola je vypracována metodou literární rešerše a zahrnuje definice různých pojmů týkající se dětské práce, přehled vývoje dětské práce a sektorů s jejím největším výskytem, kde jsou podrobně uvedeny činnosti, které děti vykonávají a její negativní dopady. V poslední části jsou detailně charakterizovány příčiny dětské práce v rozvojových státech. V druhé kapitole je použita analytická metoda a poskytuje základní informace a historii o Vietnamu a následně jsou provedeny analýzy hlavních příčin dětské práce ve Vietnamu s důrazem na roli chudoby, vzdělání a etnických menšin. Práce odhalila, že chudoba ve Vietnamu je významným problémem v existenci dětské práce, se kterou se stále potýká mnoho etnických menšin.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses