Zakázaná reklama a regulace reklam - Rothschedlová, Natálie (2022)
Bakalářská práce pojednává o zakázané reklamě a regulacích reklamy. Zkoumá, jaké reklamní metody jsou zakázané a jak je reklama regulována ze strany České republiky, a jak ze strany Evropské Unie. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena především na reklamu zakázanou, způsoby regulace reklamy, ale také na zakázané reklamní metody a způsoby regulace reklamy na výrobky způsobující závislost. V praktické části jsou poté představeny praktické příklady zakázaných reklam dle zakázaných reklamních metod. Ke splnění cílů napomohl online dotazník, kterého se zúčastnilo 336 respondentů. Dotazník byl doplněn hloubkovým rozhovorem s 10 respondenty.