Zakázaná reklama a regulace reklam - Rothschedlová, Natálie; Čermáková, Elvíra; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce pojednává o zakázané reklamě a regulacích reklamy. Zkoumá, jaké reklamní metody jsou zakázané a jak je reklama regulována ze strany České republiky, a jak ze strany Evropské Unie. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena především na reklamu zakázanou, způsoby regulace reklamy, ale také na zakázané reklamní metody a způsoby regulace reklamy na výrobky způsobující závislost. V praktické části jsou poté představeny praktické příklady zakázaných reklam dle zakázaných reklamních metod. Ke splnění cílů napomohl online dotazník, kterého se zúčastnilo 336 respondentů. Dotazník byl doplněn hloubkovým rozhovorem s 10 respondenty.
Vedoucí práce: Elvíra Čermáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses