Vinařský cestovní ruch v rámci vybraných oblastí ČR a Slovinska - Bořková, Pavla; Chaloupková, Kateřina; Jarolímková, Liběna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Hlavním motivem diplomové práce je víno a vinařský cestovní ruch. Vinařský cestovní ruch je relativně novou formou cestovního ruchu, která se stále rozvíjí a je čím dál tím oblíbenější. Cílem práce je zanalyzovat a následně porovnat vinařský cestovní ruch ve dvou vybraných oblastech: na jižní Moravě v České republice a v oblasti Podráví ve Slovinsku. Na základě komparace a analýzy je vytvořen návrh rozvoje cestovního ruchu pro jižní Moravu. Ne náhodou byly vybrány tyto dvě destinace, mají totiž mnoho společných, ale i rozdílných charakteristik. V první části práce jsou uvedeny pojmy týkající se obecně turismu a následně jsou popsána specifika vinařského cestovního ruchu. V druhé části je provedena analýza vybraných oblastí v podobě analýzy nabídky a poptávky cestovního ruchu. V závěru jsou obě destinace porovnány dle stanovených kritérií a na konci jsou představeny návrhy pro další rozvoj cestovního ruchu na jižní Moravě.
Vedoucí práce: Kateřina Chaloupková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses