Srovnání sankčních režimů namířených na státy Afriky - Walica, Marek (2022)
Tato diplomová práce se věnuje srovnání sankčních režimů namířených na státy Afriky ze strany OSN a EU. Teoretický úvod je zaměřen na multilaterální sankce jako nástroj zahraniční politiky mezinárodních organizací. V další části je představena dosavadní sankční praxe obou organizací, včetně jejich vzájemných vztahů. Rovněž jsou zmíněny nejčastější motivy, jež OSN i EU považují za legitimní důvody pro uvalení sankcí. Poslední kapitola uvádí aktuálně platné sankce namířené na Afriku a provádí jejich komparaci dle zvolených kritérií.