Srovnání sankčních režimů namířených na státy Afriky - Walica, Marek; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Kristek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato diplomová práce se věnuje srovnání sankčních režimů namířených na státy Afriky ze strany OSN a EU. Teoretický úvod je zaměřen na multilaterální sankce jako nástroj zahraniční politiky mezinárodních organizací. V další části je představena dosavadní sankční praxe obou organizací, včetně jejich vzájemných vztahů. Rovněž jsou zmíněny nejčastější motivy, jež OSN i EU považují za legitimní důvody pro uvalení sankcí. Poslední kapitola uvádí aktuálně platné sankce namířené na Afriku a provádí jejich komparaci dle zvolených kritérií.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses