Uvedení nového produktu na trh - Beranová, Alžběta; Volfová, Jitka, 1982-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce je zaměřena na uvedení nového produktu na trh. Cílem této práce je zjistit znalost značky po dvou letech od uvedení produktu na trh, vnímání a spotřebitelské preference a na základě analýzy marketingové strategie zhodnotit její úspěšnost a navrhnout doporučení. Práce je rozdělena do čtyř hlavních částí. První část je věnována rešerši literatury zabývající se marketingem, uvedením nového produktu na trh, marketingovým plánem, značkou a spotřebitelským vnímáním. V další části je popsána současná situace na trhu nikotinových výrobků z české i globální perspektivy. Třetí část se zabývá samotnou marketingovou strategií, která byla použita při uvedení výrobku na český trh. Práce rovněž obsahuje vlastní výzkum provedený pomocí hloubkového rozhovoru a dotazníkového šetření, který zkoumá stávající znalost značky na českém trhu, celkový postoj českých kuřáků k alternativním způsobům užívání nikotinu a spotřebitelské vnímání a preference. V závěru práce je obsaženo zhodnocení marketingové strategie použité při uvedení produktu na trh a shrnutí doporučení vyplývajících z výzkumu trhu a z vypracovaného výzkumu.
Vedoucí práce: Jitka Volfová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses