Hyperinflace v Argentině v letech 1988-1990 a protiinflační politika za vlády Carlose Menema - Válková, Adéla (2022)
Cílem této práce je zhodnotit opatření přijatá za vlády Carlose Menema, která vedla k zastavení hyperinflace v Argentině. První kapitola obsahuje teoretické vymezení inflace a hyperinflace, převážně se však zabývá příčinami jejího vzniku a možnostmi řešení. Druhá kapitola mapuje vývoj inflace v Argentině od dob vlády prezidenta J. Peróna do nástupu prezidenta C. Menema. Třetí kapitola se zabývá, jak prvními pokusy Menemovy vlády o zastavení hyperinflace, tak plánu Konvertibility přijatém v roce 1991, kterému je věnována převážná část této kapitoly.