Hyperinflace v Argentině v letech 1988-1990 a protiinflační politika za vlády Carlose Menema - Válková, Adéla; Sejkora, Jiří, 1985-; Kováčiková, Viera; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem této práce je zhodnotit opatření přijatá za vlády Carlose Menema, která vedla k zastavení hyperinflace v Argentině. První kapitola obsahuje teoretické vymezení inflace a hyperinflace, převážně se však zabývá příčinami jejího vzniku a možnostmi řešení. Druhá kapitola mapuje vývoj inflace v Argentině od dob vlády prezidenta J. Peróna do nástupu prezidenta C. Menema. Třetí kapitola se zabývá, jak prvními pokusy Menemovy vlády o zastavení hyperinflace, tak plánu Konvertibility přijatém v roce 1991, kterému je věnována převážná část této kapitoly.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses