CSR projekt v hotelnictví se zaměřením na ochranu a rozvoj kulturního dědictví - Nováčková, Kateřina (2022)
Téma společenské odpovědnosti, známé pod anglickou zkratkou CSR, je zejména v posledních letech čím dál více aktuálním tématem a bývá již nedílnou součástí strategií mnoha podnikatelských subjektů. Tato diplomová práce představuje CSR projekt, jehož předmětem by bylo zavedení dobrovolného příspěvku vybíraném provozovateli ubytovacích zařízení a jeho využití na podporu kulturních památek v daném regionu. Cílem práce je zhodnocení potenciálu implementace navrženého CSR projektu, a ověření zájmu o něj a míry realizovatelnosti u příslušných subjektů v odvětví. Pro naplnění cíle byla provedena analýza spotřebitelského vnímání, výzkum potenciálu navrženého CSR projektu v hotelovém odvětví a ověření jeho realizovatelnosti u kompetentních orgánů. Teoretická část práce se věnuje rešerši dosavadních teoretických přístupů společenské odpovědnosti a jejího významu pro cestovní ruch a hotelnictví a druhá praktická část se zabývá návrhem CSR projektu a jeho implementací v rámci hotelového odvětví. V závěrečné části práce byly výsledky šetření vyhodnoceny a v souvislosti s nimi byla navržena doporučení a možnosti dalšího rozpracování.