Česko-čínské kulturní standardy - Hulínský, Martin (2022)
Bakalářskou práci jsem vytvořil s cílem identifikovat česko-čínské kulturní standardy a na základě výzkumu poté formulovat doporučení v oblasti formálních vztahů s Číňany. Na začátku práce uvádím čtenáře do problematiky kultury a detailního popisu jednotlivých kulturních typologií. Následně se věnuji představení základních hodnot čínské společnosti. V práci rovněž aplikuji jednotlivé teorie na čínskou kulturu a hodnoty poté porovnávám s českou kulturou. V praktické části se soustředím na vlastní výzkum, jež je založen na kvalitativním sběru dat. Respondenti jsou studenti vysokých škol ve věku 21 až 28 let.