Insolvenční správce - Schillerová, Loreta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá osobou insolvenčního správce. Nejprve se zaměřuje na obecné náležitosti, které je potřeba splnit, aby se určitá osoba mohla stát insolvenčním správcem, dále na informační povinnost a také na okolnosti, které mohou vést k pozastavení či zániku práva k výkonu činnosti. Poté se zabývá konkrétním případem insolvenčního řízení, kterým je oddlužení. Tato část práce zkoumá jednotlivé povinnosti, které insolvenčnímu správci v oddlužení vznikají a také odměnu, která mu v závislosti na druhu oddlužení náleží. V poslední části se práce věnuje zkrácenému oddlužení a zkoumá možné dopady této novely, která prozatím nebyla projednána.