Komparace marketingové komunikace a postavení značky Schmidt's na českém a americkém trhu - Lubinová, Nikola (2022)
Tato diplomová práce se zabývá komparací marketingové komunikace a postavením značky Schmidt’s na českém a americkém trhu. Cílem práce bylo definovat věcná doporučení pro komunikační strategii značky Schmidt’s na českém trhu za účelem zvýšení efektivity komunikace a v důsledku toho zlepšení postavení značky na trhu. Pro potřeby zpracování těchto doporučení byla realizována případová studie značky na českém a americkém trhu. V rámci studie bylo mapováno konkurenční prostředí a marketingové aktivity značky na cílových trzích. Přičemž součástí případové studie bylo dotazníkové šetření realizované jak na českém, tak na americkém trhu. První část práce se věnuje teoretickým základům marketingu, marketingové komunikace, konceptu zeleného marketingu a současným marketingovým trendům. Druhá kapitola práce je zamřená na metodologii práce a výzkumu. Poslední, praktická část práce je určená zmapování cílových trhů, zpracování případové studie, vyhodnocení dotazníkového šetření na obou trzích, komparaci značky na trzích a výsledným doporučením pro zlepšení komunikace a postavení značky Schmidt’s na českém trhu.