Zhodnocení vybraných úseků pěších tras v České Kanadě podle kritérií Leading Quality Trails - Best of Europe - Vernerová, Alžběta (2022)
Bakalářská práce se zabývá certifikací pěších turistických tras v oblasti Česká Kanada. Cílem práce bylo ohodnotit vybrané trasy v přírodním parku Česká Kanada na základě evropských certifikačních norem Leading Quality Trails – Best of Europe. Dále určit problémové úseky, další nedostatky a navrhnout jejich zlepšení, aby mohly být trasy v budoucnu podrobeny certifikaci. V prvních pěti kapitolách práce je nejdříve definována pěší a moderní turistika. Následně jsou rozebrány evropské turistické asociace a jejich spolupráce s certifikační značkou LQT – BE. V šesté kapitole je popsána metodika šetření a postup certifikace. Následující kapitola charakterizuje vybrané území. Ve zbývajících kapitolách data vychází z vlastního šetření a hodnotí vybrané turistické trasy dle certifikačních norem. Výsledkem práce bylo zjištění, že žádná z tras nesplňuje požadované normy pro udělení certifikace.