Instagram jako marketingový nástroj podpory cestovního ruchu - Khudyakova, Ekaterina (2022)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním sociální sítě Instagram jako marketingového nástroje podpory cestovního ruchu. Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnotit přínos sociální sítě Instagram jako marketingového nástroje nejen pro spotřebitele, ale i pro samotné cestovní organizace. Dalším cílem je zjistit, na základě čeho se zákazníci rozhodují o konkrétních cestovních službách a dozvědět se, na čem závisí spolupráce poskytovatelů cestovních služeb s influencery a jakých cílů chtějí dosáhnout prostřednictvím této spolupráce. Pomocí kvantitativního a kvalitativního šetření budou získány informace ohledně používání sociální sítě Instagram cestovními regionálními agenturami a samotnými uživateli, které pak budou vyhodnoceny. Práce se dělí na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se čtenář seznámí s obecnými informacemi, které se týkají sociálních sítí a jejich postavení na trhu v oblastech cestovního ruchu, marketingového mixu a influencer marketingu. V této části je také popsána aplikace Instagram, její funkce a principy fungovaní. Druhá, tedy praktická část, se zabývá zkoumáním sociální sítě Instagram a jejího vlivu na spotřebitele a poskytovatele služeb v cestovním ruchu. Praktická část se týká spokojenosti s použitím Instagramu v oblasti cestovního ruchu jak ze strany nabízejícího, tak i ze strany spotřebitele. Přínosem práce je celkové zhodnocení problematiky fungování Instagramu z pohledu spotřebitelů a organizací destinačního managementu v odvětví cestovního ruchu.