Zneužití informace a postavení v obchodním styku - Vejvodová, Kateřina; Levý, Jan; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce pojednává o problematice obchodování na základě neveřejných informací (insider trading) a o zneužívání postavení v obchodním styku (selftrading). Obsahuje informace o regulaci těchto trestných činů. Je zde uvedeno několik reálných případů z České republiky a z USA. Závěr je věnován komparaci právních předpisů upravujících tyto trestné činy.
Vedoucí práce: Jan Levý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses