Marketingová strategie zábavního parku Mirakulum. - Ulrichová, Lucie (2022)
Cílem této bakalářské práce je na základě kritického zhodnocení aktuální marketingové strategie zábavního parku Mirakulum navrhnout doporučení pro získání většího počtu návštěvníků. Práce je rozdělena do šesti hlavních kapitol. První kapitola je kapitola teoretická, která kromě obecných pojmů marketingu přináší specifika marketingu zábavních parků. Pět kapitol pak spadá do praktické části práce. Součástí práce je také dotazníkový průzkum zaměřený na povědomí o zábavním parku, na jeho návštěvnost, na hodnocení propagace a na kvalitu poskytovaných služeb. Pro práci je klíčová kapitola čtvrtá, popisující výsledky dotazníkového průzkumu a kapitola pátá, která hodnotí na základě získaných poznatků aktuální marketingovou strategii. Doporučení v rámci marketingové strategie se soustředí primárně na propagaci, protože ostatní složky marketingového mixu jsou na základě výsledků vlastního výzkumu hodnoceny pozitivně.