Cíle omezujících opatření Evropské unie - Obermajerová, Aneta; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Adamovská, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce na téma Cíle omezujících opatření Evropské unie zkoumá souvislost mezi cíli sankcí EU a použitými nástroji k jejich dosažení. Zkoumání je založeno na komparaci jednotlivých omezujících opatření v rámci sankčních režimů se stejnými cíli. Cíle sankcí EU jsou zvoleny na základě nařízení nebo rozhodnutí Rady EU, či na základě rezolucí Rady bezpečnosti OSN, jejíž sankční opatření EU implementuje. Určitý vztah se podařilo prokázat u ukládání sankcí z důvodu kybernetických útoků, finančních podvodů, jako prevence před prováděním zakázaných transakcí a z důvodu podkopávání suverenity a územní celistvosti země. K dosažení každého z těchto cílů bylo použito stejných nástrojů. U sankčních režimů s ostatními cíli byla zjištěna pouze částečná souvislost, z čehož vyplývá, že se EU rozhoduje i na základě jiných faktorů.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses