Mystery shopping na českém a německém trhu - Houhová, Eliška; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá mystery shoppingem na českém a německém trhu. Jejím cílem je pomocí metody mystery shopping zhodnotit služby poskytované společností dm drogerie markt v Česku a Německu a následně navrhnout doporučení na zlepšení těchto služeb. V rámci vlastního výzkumu byl podle literární rešerše proveden mystery shopping ve vybraných českých a německých prodejnách. Na základě těchto tajných návštěv byly vyhotoveny závěry pro české a německé prodejny a v návaznosti na ně byla také sepsána doporučení na zlepšení jejich služeb. Z výzkumu vyplynuly pozitivní i negativní výstupy, přičemž mezi negativní klíčová zjištění se řadí nedostatečný úklid a nedostatečná komunikace se zákazníky v českých i německých prodejnách, nedostatečný dresscode německých zaměstnanců a nedostatečné prodejní schopnosti českých zaměstnanců. Pro zlepšení těchto služeb byla doporučena různá školení a celkové navýšení počtu zaměstnanců pro jednu směnu.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses