Greenwashing ako marketingový nástroj firiem - Palenčárová, Ema Mária (2022)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zistiť, aké postoje a povedomie majú českí a slovenskí spotrebitelia o pojme greenwashing a green marketing. Teoretická časť bakalárskej práce sa zaoberá vymedzením teoretických východísk problematiky grenwashingu a následne sú bližšie popísané greenwashingové praktiky. V praktickej časti je skúmané povedomie spotrebiteľov o pojmoch greenwashing a green marketing a spotrebiteľské správanie pri nakupovaní ekologických produktov, pomocou kvantitatívneho a kvalitatívneho výskumu. V závere práce sú zhrnuté výsledky výskumu a sformulované odporúčania pre firmy, ktoré sa chcú vyhnúť greenwashingových praktikám a chcú zabrániť, aby ich aktivity boli vnímané ako greenwashingové.