Greenwashing ako marketingový nástroj firiem - Palenčárová, Ema Mária; Průša, Přemysl, 1980-; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zistiť, aké postoje a povedomie majú českí a slovenskí spotrebitelia o pojme greenwashing a green marketing. Teoretická časť bakalárskej práce sa zaoberá vymedzením teoretických východísk problematiky grenwashingu a následne sú bližšie popísané greenwashingové praktiky. V praktickej časti je skúmané povedomie spotrebiteľov o pojmoch greenwashing a green marketing a spotrebiteľské správanie pri nakupovaní ekologických produktov, pomocou kvantitatívneho a kvalitatívneho výskumu. V závere práce sú zhrnuté výsledky výskumu a sformulované odporúčania pre firmy, ktoré sa chcú vyhnúť greenwashingových praktikám a chcú zabrániť, aby ich aktivity boli vnímané ako greenwashingové.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses