Potenciál českého kubismu v cestovním ruchu České republiky - Fialová, Kristýna (2022)
Bakalářská práce se zabývá potenciálem českého kubismu v cestovním ruchu. Český kubismus je jedinečný zejména v architektuře a užitém umění, což naznačuje zajímavou příležitost pro cestovní ruch. Cílem práce je potenciál zhodnotit a zjistit zájem domácích turistů a výletníků o kubistické památky. Práce využívá matematický přístup k hodnocení potenciálu, který umožňuje tento potenciál vyjádřit číselnou hodnotou. To následně přispívá k lepšímu porovnání, seřazení a hodnocení památek právě z hlediska možností jejich využití v cestovním ruchu. Pro získání potřebných dat k výpočtu je využito dotazníkového šetření mezi respondenty, kteří alespoň příležitostně navštěvují kulturní památky. V závěru práce je vypočítána hodnota potenciálu vybraných kubistických památek a identifikován zájem respondentů o český kubismus a na něj tematicky zaměřené produkty cestovního ruchu.