Budoucnost energetické bezpečnosti České republiky - Hamzová, Jiřina; Votoupalová, Markéta; Barkhatov, Dmitriy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá budoucností energetické bezpečnosti České republiky. Cílem práce je zjistit, zda Česká republika bude schopna zajistit energetickou bezpečnost za předpokladu, že bude následovat klimatickou politiku Evropské unie. Práce pohlíží na tuto otázku ze čtyř úhlů pohledu. Zabývá se vývojovými scénáři, analýzou postoje dvou velkých energetických firem, mediálním diskurzem v podobě názorů expertů z médií a v neposlední řadě proběhly dva rozhovory s lidmi z oboru. Teoretickým východiskem bakalářské práce je definice energetické bezpečnosti.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses