Kvantitativní nástroje agilního projektového managementu - Yakuta, Kseniya; Fiala, Petr, 1949-; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Daná bakalářská práce se zabývá představením kvantitativních metod v agilním projektového řízení. Je rozdělena do dvou části: Teoretická a Praktická. Cílem této práce je vytvoření přehledného a užitečného souboru o projektovém řízení. Je tvořena tak, aby každý čtenář nezávisle na míře již nabytých znalostí v projektovém řízení mohl efektivně aplikovat kvantitativní metody a rozumět jejich výstupům. Zároveň je důraz kladen na pochopitelnost výkladu a vysvětlení důvodu použití jednotlivých metod. Cílem ovšem není vytvoření dokumentu kompletně vysvětlujícího problematiku projektového řízení, ale představení příčin a způsobů aplikace kvantitativních metod v agilním projektu za využití reálného projektu. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení základních termínů, potřebných pro pochopení výkladu. Mezi které patří projektové řízení, agilní a kvantitativní metody. Teoretická část obsahuje výběr kvantitativních metod, které se dají aplikovat v agilním systému. Jsou také vysvětleny důvody jejich využití a význam jejich výstupů. Cílem praktické části této práce je ukázka použití metod z teoretické části na reálném příkladu. Umožňuje čtenáři lepé pochopit přínos kvantitativních metod v agilním projektovém řízení. V moderní době existují podpůrné počítačové programy, které poskytují funkcionality zjednodušující řízení projektů. Pro účely této práce byly vybrány MS Project a JIRA, na kterých je ukázána aplikace některých z metod. Hlavním účelem bylo vytvořit přínosnou práci, která by následovně pro čtenáře a další zájemce sloužila jako návod pro úspěšné řízení projektu. Práce byla vytvořena tak, aby byla jednoduše pochopitelná a využitelná pro projektové manažery všech úrovní pokročilosti.
Vedoucí práce: Petr Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses