Podpora obnovitelných zdrojů v EU se zaměřením na fotovoltaiku v Rakousku a České republice - Rosenbergová, Eva; Bič, Josef; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato diplomová práce řeší podporu obnovitelných zdrojů energie v Rakousku a České republice. Cílem bylo zhodnotit podíl obnovitelných zdrojů v jednotlivých zemích, popsat možnosti podpory z evropských a národních zdrojů a zjistit faktory využívání obnovitelných zdrojů. Byly analyzovány jednotlivé vlivy, které pomáhají nebo brání používání těchto zdrojů v porovnávaných zemích. Dále tato práce porovnává využitelnost solárních elektráren, výši dotace a výši nákladů na instalaci stejných projektů FVE v Rakousku a v Česku. V závěru jsou formulovány výsledky zjištění a možná doporučení do budoucna pro zvýšení používání obnovitelných zdrojů v České republice.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses